Participanții vor avea ocazia să cunoască și să „guste” din oferta turistică vitivinicolă a țării, vizitând un șir de vinării și complexe turistice reprezentative.

Prima zi a conferinţei va include trei sesiuni de discuții: implementarea conceptului de durabilitate pentru o dezvoltare cu succes a sectorului turismului, crearea parteneriatelor public-private pentru dezvoltarea turismului vitivinicol în zonele rurale și cele mai bune exemple de urmat ale regiunilor vitivinicole consacrate.

După încheierea sesiunilor de discuții, oaspeții străini vor merge la vinăria Asconi, una dintre primele vinării care și-a reorientat exporturile spre piețele europene și asiatice, după embargourile impuse de Federația Rusă.

Oaspeții străini vor avea parte de un program tradițional de cântece și dansuri, obiceiuri specifice zonei, vor avea ocazia să viziteze un târg de meșteșugărit, să participe la master-class-uri de gătit bucate tradiționale.

Cea de-a treia ediție a Conferinței Globale a Turismului Vitivinicol are ca obiectiv primar promovarea turismul vitivinicol, iar principala temă de discuție va fi: „Turismul Vitivinicol - element important pentru dezvoltarea rurală”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!