Potrivit unor surse media, „aceştia îi ameninţă că le vor tăia capetele copiilor diplomaților moldoveni. La solicitarea serviciilor speciale de la Berlin, Ambasada şi Consulatul Republicii Moldova din Germania au fost evacuate”. Între timp, informația a fost dezmințită de ambasadorul moldovean la Berlin, Oleg Serebrian.

Vestea vine în contextul în care cetățenii turci au manifestat pașnic în fața ambasadei și consulatelor moldovenești din SUA contra reținerii celor șapte angajați ai LT „Orizont”. Ulterior, un protest a fost anunțat și la Berlin. 

Amintim că șapte (după alte informații - șase) cetățeni turci au fost reținuți pe data de 6 septembrie dimineața de Serviciul de Informații și Securitate. Printre ei se află angajaţi ai Liceului moldo-turc Orizont din Chişinău, printre care directorul filialei Durleşti, directorul filialei Ciocana şi directorul filialei Ceadâr-Lunga.

"

"

SIS-ul a comunicat ulterior că aceștia ar fi fost o amenințare la securitatea statului și au fost declarați indezirabili și expulzați.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!