„Vrem să aflăm unde și în ce stare se află profesorii noștri arestați sau chiar răpiți, mai bine zis. De ce se întâmplă toate astea? Nu este nicio informație veridică, nici din surse turce și nici din cele moldovenești”, spune unul dintre mainifestanți.

Părerea sa este împărtășită și de alte persoane prezente la miting.

„Eu știu acești profesori timp de 6-7 ani. Directorul din Durlești a fost vecinul meu. La orice sărbătoare el venea la noi, oferea cadouri. Eu îl știu pe el, pe copiii lui, știu că ei nu sunt teroriști, eu îi respect și îi iubesc. Vrem măcar să știm unde sunt ei. Ei nu sunt vinovați, ei de 25 de ani trăiesc aici”, spune un tânăr venit să protesteze la Parlament.

„Așteptăm de la justiția RM să ne facă o declarație despre aflarea soților noștri. În 25 de ani de când suntem aici nu am făcut niciun rău Republicii Moldova”, a declarat soția unuia dintre reținuți, Ilknur Karacaoğlu.

La moment, nici juriștii nu par să aibă prea multe informații despre locul aflării grupului de cetățeni turci. 

„La moment am depus încă o dată solicitări la Serviciul de Informații și Securitate prin care am cerut să ne fie prezentate în baza căror documente și în baza căror decizii, persoanele au fost extrădate, dacă au părăsit R. Moldova. Dacă persoanele încă sunt pe teritoriul țării noastre am solicitat acces la aceste persoane. La fel am solicitat de la Poliția de Frontieră informații să ne spună dacă aceste persoane au părăsit teritoriul R. Moldova. Dacă da, când, la ce oră, în ce dată, în ce punct de trecere și în ce direcții. Vom vedea evoluțiile de mai departe iar azi - mâine ne vom convoca cu toți avocații să vedem ce mai pute întreprinde în continuare”, a declarat pentru deschide.md, Vitalie Nagacevschi. 

Solicitați de Agora, cei de la Poliția de Frontieră nu a putut nici confirma, dar nici infirma extrădarea cetățenilor turci.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!