„Miza alegerilor din februarie este mare, Igor Dodon a declarat, acum câteva zile, că va candida la alegeri pe listele PSRM. Având în vedere ratingul lui înalt și susținerea majorității populației, asta constituie un pericol pentru guvernare și partidele de dreapta, pentru curatorii lor de peste ocean”, consideră Batrîncea.

El a pomenit că, în general, „în regiune situația e tensionată”, subliniind că premierul Abhaziei a decedat ieri într-un accident rutier.

Un alt moment considerat de Batrîncea factor care indică spre atentat este dialogul recent al lui Dodon cu Krasnoselski.

„Dialogul progresează, pe final de an sunt stabilite noi runde de negocieri. Nu este un secret că președintele dese ori vorbește despre reunificarea țării. (...) Proiectul nu este unul favorabil pentru România și SUA”, consideră deputatul.

Pe final, Batrîncea a pomenit despre congresul mondial al familiei, organizat sub patronajul lui Dodon, cu participarea Patriarhului Kiril, dar și vizita președintelui turc, Recep Tayyip Erdogan.

„Aceste evenimente cu siguranță irită puterea și partidele de dreapta”, concluzionează Batrîncea. „E absurd să vorbim despre o simplă întâmplare. Asemenea coincidențe nu există, mai ales în politică”, spune deputatul. 

Citiți întregul text aici:

De menționat că ieri, după producerea accidentului în care au fost implicate două mașini SPPS din cortegiul prezidențial, atât reprezentanții SPPS, cât și consilierii prezidențiali au declarat că acesta a trecut fără traumatisme grave. Potrivit acestora, la scurt timp de la impact, șeful statului și membrii familiei sale au fost transportați la Institutul de Medicină Urgentă.

În cadrul unei intervenții la Prime, medicul de la Urgență a declarat că șeful statului s-a ales doar cu câteva zgârieturi.

Ulterior, însă, fostul purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon, socialistul Ion Ceban, a spus că atât șeful statului, cât și mama sa și fiul său s-au ales cu mai multe traumatisme în urma accidentului de ieri. Potrivit lui, mama președintelui a suportat chiar și o intervenție chirurgicală. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!