„Aveţi vite, sunteţi mari fermieri, vă permiteţi să creşteţi copii. De ce să recurgeţi la programele de control al natalităţii”, a declarat preşedintele John Magufuli, în cadrul unui discurs pronunţat duminică şi citat online de ziarul local The Citizen.

„Am călătorit în Europa, am văzut efectele nefaste ale controlului natalităţii, unele ţări se confruntă cu un declin demografic, sunt lipsite de mână de muncă”, a adăugat el. „Este important să vă reproduceţi! Femeile pot acum să renunţe la mijloacele de contracepţie”, a subliniat preşedintele Magufuli.

ONU estimează că populaţia africană se va dubla până în 2050 şi va ajunge la aproape 2,5 miliarde de persoane, avertizând în repetate ocazii cu privire la „o bombă demografică”, în cazul în care creşterea economică şi crearea locurilor de muncă nu vor cunoaşte acelaşi ritm.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!