„Acest traseu este făcut destul de des de acest şofer, în afară de aceasta la locul de muncă este caracterizat destul de bine, la locul de trai la fel. Alt moment care sugerează că accidentul nu a fost un atentat e faptul că deplasarea a părut spontană. De asemenea, excludem scurgeri de informații că coloana președintelui se va afla în acea perioadă, de timp, pe această porțiune de traseu este exclusă”, a spus Anatolie Golea, şef al Serviciului Pază de Stat, transmite Publika.md.

Socialiștii însă, continuă să creadă că accidentul a fost unul orchestrat. Deputatul Vlad Batrîncea și-a reiterat părerea expusă mai devreme și la Adevărul LIVE.

„E ales foarte bine locul, șoferul Mercedesului nu putea evita lovitura. Doar datorită profesionalismului șoferului, el nu a admis ciocnirea frontală dintre două automobile. Doar datorită faptului că a cedat un metru la dreapta, s-a evitat un accident fatal”, crede totuși deputatul Vlad Batrîncea. „Se vede cu ochiul liber că situația asta a fost creată”, a stăruit socialistul. El a mai adăugat că aceste concluzii îi aparțin și nu a discutat cu Dodon această ipoteză.

Amintim că inițial s-a anunțat că Igor Dodon a rămas cu traumatisme ușoare după accident. În cadrul unei intervenții la Prime, medicul de la Urgență a declarat că șeful statului s-a ales doar cu câteva zgârieturi.

Ulterior, însă, fostul purtător de cuvânt al președintelui Igor Dodon, socialistul Ion Ceban, a spus că atât șeful statului, cât și mama sa și fiul său s-au ales cu mai multe traumatisme în urma accidentului de ieri. Potrivit lui, mama președintelui a suportat chiar și o intervenție chirurgicală. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!