Legea din Arabia Saudită cere ca în cantinele de la locul de muncă sau în cafenele și restaurante familiile și bărbații singuri nu au voie să ia masa împreună și trebuie să stea la mese aflate în zone diferite ale localurilor. De asemenea, femeile nu au voie să stea lângă bărbații necăsătoriți și nu au voie să facă aproape nimic fără supravegherea unui „gardian” bărbat, fie că este vorba despre tată, frate, fiu sau soț.

Bărbatul egiptean a fost arestat și acuzat de „mai multe încălcări ale legii, inclusiv pentru că a ocupat un loc rezervat special saudiților”.

Clipul în care acesta lua micul dejun cu o femeie s-a viralizat pe Twitter, unde a fost redistribuit de peste 113.000 de persoane. În imagini, bărbatul glumește pe marginea faptului că mănâncă împreună, fără ca altcineva să fie invitat la masă.

Însă cele mai mari controverse legate de acest clip sunt legate de faptul că, spre finalul filmării, femeia pare să îi dea mâncare bărbatului.

Bărbatul riscă acum să își piardă locul de muncă și să fie deportat în Egipt.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!