Situația a fost semnalată de membrul PPDA, Alexandru Cozer: „Prieteni, mizeriile din fabrica de trolli au găsit o nouă modalitate de a infecta Facebookul. Au creat pagini false și comentează mizerii din numele noastre. Mie nu-mi apar aceste pagini, probabil au avut grijă să ne blocheze. Va rog pe toți sa intrați pe paginile false create cu numele noastre și să le raportați ca furt de identitate”.

A urmat un mesaj din partea Nataliei Morari.

„Prieteni, asistăm la o nouă strategie, pe care o folosește armata trollilor, plătiți de guvernare (de cine altcineva, ma întreb și eu?). Și pentru că asta este stilul lor obișnuit - de a fura - mai nou ei fură identitățile persoanelor publice și scriu comentarii din numele lor. Exemplu - emisiunea Politica de azi seara, care a fost „comentată” de mai multe persoane publice - Vitalie CălugăreanuVictor CiobanuMaria CiobanuChiril Lucinschi, Marina Tauber, Alexei TulbureAlexandr SlusariNicolae JosanAlexandru CozerCornelia Cozonac (poate mi-a scăpat cineva). Ei folosesc aceleași nume și poze de profil ca și persoane reale. Vă rog mult să le raportați, de altfel devine aproape imposibil de urmărit LIVE-ul emisiunii. Cei din diaspora, pentru care online-ul rămâne unica sursă de informare, pot ușor fi derutați, pentru că mulți nu se bagă să verifice dacă e un profil fake sau nu. Mai nou m-am trezit și eu cu o asemenea pagină fake, pe care vă rog s-o raportați la fel. Haideți să nu le permitem să ne fure ultima ce ne-a rămas - libertatea de exprimare. Block, report și на помойку. Și vă rog să distribuiți mai departe ca mai multă lume să cunoască despre fețele lor false”, a scris jurnalista.

Iată câteva dintre comentariile lansate de profilurile nou create.

Mai multe dintre acestea au fost deja șterse, după ce mai mulți utilizatori le-au raportat ca furt de identitate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!