FOTO. Mai multe profiluri clonă de jurnaliști și politicieni au lansat comentarii indecente în timpul unei emisiuni live

FOTO. Mai multe profiluri clonă de jurnaliști și politicieni au lansat comentarii indecente în timpul unei emisiuni live

Secțiunea de comentarii din transmisiunea live de pe Facebook a emisiunii „Politica” de la TV8, moderată de jurnalista Natalia Morari, a fost asaltată aseară de comentarii indecente, publicate de profiluri care și-au asumat identitățile unor politicieni și jurnaliști. Astfel, rând pe rând, au apărut comentarii acuzatoare și denigratoare la adresa Nataliei Morari sau a postului TV8.

Situația a fost semnalată de membrul PPDA, Alexandru Cozer: „Prieteni, mizeriile din fabrica de trolli au găsit o nouă modalitate de a infecta Facebookul. Au creat pagini false și comentează mizerii din numele noastre. Mie nu-mi apar aceste pagini, probabil au avut grijă să ne blocheze. Va rog pe toți sa intrați pe paginile false create cu numele noastre și să le raportați ca furt de identitate”.

A urmat un mesaj din partea Nataliei Morari.

Publicitate

„Prieteni, asistăm la o nouă strategie, pe care o folosește armata trollilor, plătiți de guvernare (de cine altcineva, ma întreb și eu?). Și pentru că asta este stilul lor obișnuit - de a fura - mai nou ei fură identitățile persoanelor publice și scriu comentarii din numele lor. Exemplu - emisiunea Politica de azi seara, care a fost „comentată” de mai multe persoane publice - Vitalie Călugăreanu, Victor Ciobanu, Maria Ciobanu, Chiril Lucinschi, Marina Tauber, Alexei Tulbure, Alexandr Slusari, Nicolae Josan, Alexandru Cozer, Cornelia Cozonac (poate mi-a scăpat cineva). Ei folosesc aceleași nume și poze de profil ca și persoane reale. Vă rog mult să le raportați, de altfel devine aproape imposibil de urmărit LIVE-ul emisiunii. Cei din diaspora, pentru care online-ul rămâne unica sursă de informare, pot ușor fi derutați, pentru că mulți nu se bagă să verifice dacă e un profil fake sau nu. Mai nou m-am trezit și eu cu o asemenea pagină fake, pe care vă rog s-o raportați la fel. Haideți să nu le permitem să ne fure ultima ce ne-a rămas - libertatea de exprimare. Block, report și на помойку. Și vă rog să distribuiți mai departe ca mai multă lume să cunoască despre fețele lor false”, a scris jurnalista.

Iată câteva dintre comentariile lansate de profilurile nou create.

...

...

...

Mai multe dintre acestea au fost deja șterse, după ce mai mulți utilizatori le-au raportat ca furt de identitate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal