Asupra lui poliţiştii au depistat mai multe instrumente pe care le utiliza în sustragerea accesoriilor de la automobile. La faţa locului a fost solicitată grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Buiucani, pentru documentarea tuturor circumstanţelor.

Totodată, poliţiştii au stabilit că suspectul se deplasa cu automobilul Toyota Prius, unde intenţiona să ascundă bunurile sustrase.

În context, au fost acumulate toate probele necesare pentru iniţierea urmăririi penale  a bănuitului, privind săvârşirea infracţiunii de furt.

Suspectul riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 32.000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 120 la 240 de ore sau închisoare de până la 2 ani.

Precizăm că în ultimele luni în Chișinău au avut loc mai multe furturi de piese din automobilele Toyota Prius XW30. În luna aprilie, în sectorul Râșcani al Capitalei un proprietar de Prius a rămas, în timpul nopții, fără mai multe componente importante ale mașinii. Un alt caz cunoscut a avut loc în iulie, când un alt stăpân de Toyota Prius XW30 s-a ales cu mașina dezmembrată și fără părți întregi din habitaclu.

Poliţia Capitalei îndeamnă proprietarii de automobile:

  • DOTAŢI autoturismul cu un sistem de alarmă performant ce se aplică pe geamuri şi capote, ceea ce îşi dovedeşte întotdeauna eficienţa;
  • VERIFICAŢI dacă geamurile sunt închise şi portierele asigurate atunci când părăsiţi autoturismul, chiar şi pentru câteva minute;
  • Pe timpul nopţii, parcaţi autoturismul în locuri special amenajate şi iluminate, aflate în zona de acţiune a patrulelor de poliţie;
  • NU păstraţi la vedere în autoturism bunuri de valoare (genţi, poşete, borsete, acte de identitate, documente, cărţi de credit, aparatură audio-video, telefoane mobile etc.);
  • Dacă pe locul unde s-a aflat autoturismul sunt urme lăsate de infractori (geam spart, urme de încălţâminte sau accesorii auto deteriorate), luaţi măsuri de protejare a acestora până la sosirea experţilor criminalişti.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!