Tânăra este studentă la UniversitateaTehnică a Moldovei, are 22 de ani și își dorește să dezvolte o platformă online pentru copiii ce nu pot merge la școală temporar. Ea a aflat despre acest proiect de pe rețelele sociale.

„Am accesat pagina Tekwill din întâmplare, am găsit link-ul și am reușit să completez formularul chiar în ultimele ore”, ne-a dezvăluie Loredana.

Bursele sunt acordate cu sprijinul financiar al UN Women Moldova și cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională  USAID Moldova și Guvernului Suediei  Embassy of Sweden în Chișinău. La acest curs, tinerele vor afla cum funcționează domeniul IT, vor începe să studieze ceea ce înseamnă un calculator simplu sau părți componente ale domeniului IT și o să finalizeze cu  lucruri mega avansate în domeniul securității cibernetice.

Loredana a înțeles sigur un lucru: domeniul IT are multe provocări, iar o femeie care activează în acest sector, e pusă la încercare dublu:

„În primul rând este atitudinea stereotipică a comunității care crede că acest domeniu nu e pentru femei. Mai sunt o bună parte care consideră că o femeie în IT își caută un soț, și nicidecum realizare sau carieră. Chiar de pe băncile facultății mai există un stereotip: Maxim ce fac fetele - plâng după note, iar apoi devin „testeri”. Toată lumea crede așa, cu foarte mici excepții”, a declarat pentru EA.md Loredana Godorogea.

Image may contain: 1 person, standing, mountain, outdoor, nature and water

Această atitudine stereotipică, precum că domeniul tehnologiilor informaționale nu e pentru femei, nu o împiedică pe tânăra să-și urmeze visul.

„Îmi doresc să devin un inginer pasionat și entuziasmat și să lansez produse ce ar rezolva probleme sociale de la noi. Sunt de părerea că în Moldova poți trăi bine, muncind cinstit”, mai spune Loredana.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!