Într-o zi, însă, Grigory a primit un telefon în care o voce l-a întrebat ce alege: să îi fie virați în cont „100.000 de dolari ca să încetez protestul” sau „un sicriu de 90 de ruble”.
Întrebarea i-a trimis o „undă de spaimă” pe șira spinării. Din acea zi, viața moscovită a lui Grigory a devenit un trai de fugar.
<iframe src="https://www.rferl.org/embed/player/0/29477404.html?type=video" frameborder="0" scrolling="no" width="640" height="360" allowfullscreen></iframe>
Construcțiile imobilului rezidențial au debutat în urmă cu un an și jumătate. Locuitorii din jur spun că rezistența locuințelor lor este afectată de lucrările de pe șantier și cer de urgență firmei de construcții să își sisteze activitatea.
„Evident că nimeni nu va dori să ne cumpere apartamentele acum. Suntem prizonierii acestui proiect. Cazuri ca acesta pot fi întâlnite pretutindeni în Moscova”, spune Grigory Gasparyan.
Pe măsură ce nemulțumirile față diverse proiecte imobiliare se varsă în stradă, și mesajele de amenințare la adresa manifestanților se înmulțesc, luând diverse forme.
Pe scările de bloc ale multor activiști care militează împotriva abuzurilor imobiliare din Moscova au apărut tot soiul de graffiti-uri în care aceștia sunt amenințați cu moartea, fie prin mesaje directe, fie prin desene sugestive, cum ar fi pietre de mormânt sau cruci.
Un caz răsunător care ilustrează debandada urbanistică a Moscovei este cel al unui bloc dintr-o suburbie care a fost construit fără vedere spre direcția sud-vest. Motivul? Ca locatarii să nu poată zări vila de nabab a fostului vicepremier rus Igor Șuvalov.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.