Potrivit Poliției Capitalei, până în prezent au fost identificate șapte fete cu vârste cuprinse între 17 și respective 26 de ani, originare din Republica Moldova, care pe parcursul a câteva luni au fost determinate să presteze servicii de videochat.

În cadrul perchezițiilor a fost ridicată tehnică computerizată utilizată de suspecți, carduri de extragere a banilor și alte obiecte ce dovedesc complicitatea și vinovăția acestora.

În urma recrutării tinerelor, bănuiții obțineau un profit lunar de la 42.000 până la 100.000 lei.

Pe acest caz au fost iniţiate două cauze penale. Persoanele culpabile de „Proxenetism” și „Trafic de copii” riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani.

Procuratura le-a înaintat celor doi învinuirea, iar la demersul procurorilor, aceştia au fost plasaţi în arest preventiv pentru 30 de zile.

Organele de drept întreprind măsuri speciale de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor, a persoanelor implicate, precum și identificarea altor victime.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!