Președintele Parlamentului a amintit, în debutul evenimentului, că pachetul de integritate a generat așteptări foarte mari. „Integritatea și lipsa conflictelor de interese presupune o schimbare la nivel de mentalitate, venituri publice mai mari și eficiență instituțională. Instituțiile sunt vulnerabile dacă în funcții publice nu sunt persoane integre. Am adoptat un sistem complex de raportare și proceduri bine reglementate. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat pentru promovarea și implementarea pachetului de integritate. Baza a fost pusă, voință este, urmează să vedem rezultate”, a spus Andrian Candu.

Comisia juridică este pregătită să examineze și să promoveze toate inițiativele care ar contribui la îmbunătățirea procedurilor de raportare și a activității instituției, a declarat Raisa Apolschi, președinta Comisiei juridice, numiri și imunități, în cadrul dezbaterilor.

Potrivit Parlamentului, în cadrul evenimentului au fost discutate proiectul Strategiei ANI 2018-2020, rapoartele de activitate ANI și ale Consiliului de Integritate pentru 2017-2018.

La eveniment participă reprezentanți ai comisiilor parlamentare, Autorității Naționale de Integritate, Consiliului de Integritate, reprezentanții instituțiilor publice din domeniu, experții și societatea civilă. Evenimentului este organizat cu sprijinul UNDP/UNDEF.

Consiliul de Integritate a fost ales în ianuarie 2017, iar la sfârșitul anului 2017 a fost aleasă și numită în funcție conducerea ANI, în a 2-a jumătate a anului 2018 au demarat concursurile și au fost numiți în funcție inspectorii de integritate.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!