Motivul pentru care a fost amânată cea de-a șasea ședință în dosarul lui Șor de la Curtea de Apel Cahul

Motivul pentru care a fost amânată cea de-a șasea ședință în dosarul lui Șor de la Curtea de Apel Cahul

La Curtea de Apel Cahul a avut loc cea de-a șasea ședință în dosarul primarului de Orhei, Ilan Șor. În cadrul acesteia, avocații lui Șor au înaintat o cerere în vederea efectuării unei expertize financiar-contabile, scrie ZdG. Potrivit ofițerului de presă al Procuraturii Anticorupție, Anastasia Mihălceanu, procurorul s-a expus pentru respingerea cererii înaintată de avocații lui Șor. Instanța de judecată a amânat însă ședința pentru a examina cererea respectivă.

Potrivit ZdG, unul dintre avocații primarului de Orhei, Iulian Balan, a declarat că nu poate intra în esența acestei cereri pentru că ședința a avut loc cu ușile închise. „Nu vă pot da detalii referitoare la această expertiză. A fost o ședință lucrativă, unde s-au examinat întrebările care le avem față de organul care urmează să facă expertiza, modalitățile de expertiză, iar instanța a luat o pauză pentru a emite o decizie în acest sens”, a spus Iulian Balan.

Avocatul a mai adăugat că ședința nu a fost amânată, așa cum a comunicat ofițerul de presă al Procuraturii Anticorupție, precizând că ședința a fost lucrativă. Întrebat dacă apărarea mai are martori de audiat, avocatul a menționat că aceștia vor fi audiați după ce instanța se va expune asupra expertizei solicitate.

Publicitate

Următoarea ședință de la Curtea de Apel Cahul în dosarul lui Ilan Șor va avea loc pe 19 septembrie, iar în cadrul acesteia judecătorii își vor expune decizia cu privire la cererea avocaților, scrie sursa citată.

Toate ședințele de la Curtea de Apel Cahul în acest dosar sunt desfăşurate cu uşile închise, această decizie fiind luată încă pe 23 mai, la solicitarea procurorul pe caz. Motivele invocate pentru a judeca dosarul departe de ochii publicului au constat în faptul că în prima instanţă dosarul a fost examinat, la fel, cu uşile închise.

Dosarul lui Ilan Șor a ajuns pe masa Curții de Apel Cahul după aproape opt luni de blocaj la Judecătoria Chișinău și Curtea de Apel Chișinău. Dosarul a fost transmis la Cahul după ce președintele Curții de Apel Chișinău a invocat că în instanța pe care o conduce și care numără 56 de magistrați, dintre care 21 fac parte din Colegiul penal, nu sunt decât doi judecători compatibili pentru examina cauza.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat de Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani. Magistratul a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal