„Eu am fost sesizat în legătură cu situația de la cămine de la universitatea agrară. Am reușit să văd în ce cămine au fost transferați studenții, chiar dacă unii și-au făcut reparații în vechiul cămin. Și, domnule ministru, cred că ar trebui să anulați acest ordin și să dați voie studenților să stea unde le e bine. Am semnat și o dispoziție în acest sens. Voi solicita corpului de control să verifice această decizie”, a comunicat Filip.

El a solicitat să nu se facă „economie pe studenți”. „Faceți economie în sistemele de irigare, multe milioane de lei puteți găsi în ele. Vă spun asta public, pentru că nu e prima tentativă a Dvs. asupra acestor cămine. Înțeleg că e un cartier bun la care râvnesc mulți. Da, e bun pentru construcții, dar nu vă chinuiți, că nimeni nu va pune mâna pe acest pământ. Anulați ordinul, lăsați studenții în pace”, a spus premierul.

Încercarea lui Volconovici de a se apăra a fost întreruptă: „Eu nu v-am întrebat acum”, a conchis prim-ministrul.

Precizăm că studenții Universității Agrare din Moldova sunt forțați să se mute din căminele din strada Grigore Vieru în campusul universității din strada Mircești. Mai mulți dintre ei s-au arătat nemulțumiți că se mută în locuințe prost reparate.

Vezi și: VIDEO. Conflict la Universitatea Agrară: Administrația mută zeci de studenți din căminele din centrul Capitalei

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!