„Nu zic că ministerul nu a luat atitudine. Au scris o scrisoare consistentă pe care am citit-o. Prin această scrisoare ministerul mă informează că ambrozia crește în zone din paragină, pe marginea drumurilor, pe șantierele de construcție, pe terenuri fără vegetație, că înflorește masiv în septembrie, că provoacă alergie. Asta e 2/3 din scrisoare, dar eu tot asta știu. Prin această scrisoare ne informaţi că aceasta este problema administraţiei publice locale. Zic ca să nu vă pierdeţi timpul în continuare. Am făcut lucrul în locul dvs, ca să nu listați Wikipedia. Copiați această lege de pestre Prut și dați-o la avizare. Nu veniți cu argumente de ce nu pot fi executate cerințele mele, ci veniți cu propuneri”, a comunicat Filip.

Liviu Volconovici s-a justificat spunând că textul face parte dintr-o notă informativă mai veche. Ministrul a promis că până la următoarea ședință de guvern, va veni cu un proiect de hotărâre care să rezolve problema puternicului alergen.

Citește și: Când ambrozia bate în retragere, se trezește Guvernul. Statul vrea un cadru legal pentru a lupta cu alergenul

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!