„Eu sunt sigur că la nivelul Serviciului de Informații al Republicii Moldova au existat asemenea informații care s-au acumulat și în momentul în care au constatat că prezența și activitatea acestor persoane prezintă un pericol pentru securitatea națională, ei au aplicat cadrul normativ respectiv”, a declarat Vitalie Gămurari.

Purtătorul de cuvânt al PDM spune că acțiunile forțelor de ordine nu au fost îndreptate împotriva liceelor, dar împotriva concret a unor persoane. „Mie mi-e interesant dacă din acești șapte care au fost declarați nedoriți pe teritoriul Republicii Moldova este vreunul care a încercat să depună dosarul pentru a primi cetățenia țării?”, se întreabă Vitalie Gămurari.

Șapte cetățeni străini, printre care șase directori și profesori ai rețelei de licee „Orizont”, au fost declarați joi, 6 septembrie, indezirabili și expulzați de pe teritoriul Republicii Moldova. Potrivit SIS, cei șapte cetățeni străini sunt suspectați de legături cu o grupare islamistă, grupare despre care există indicii că desfășoară acțiuni ilegale în mai multe țări.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!