„Ultima dată am vorbit cu Plahotniuc când a fost reținut Dorin Chirtoacă. Am sunat să-l întreb ce e asta, iar el a zis că e lupta cu corupția. Dar când ai miliarde prin Franța, Elveția, asta nu e lupta cu corupția? Chirtoacă e interesat să scoată adevărul la suprafață. Acolo e totul „bluff”, minciună. E o politică de a compromite și de a distruge moral omul. Dar noi rezistăm. Ei n-au probe”, a spus Mihai Ghimpu.

Deși inițial liberalul a declarat că l-ar fi sunat pe președintele PDM, ulterior, acesta a spus că, de fapt, ar fi mers la democrat. „În seara în care l-a reținut pe Chirtoacă ne-am întâlnit. M-am dus la el, n-am ce ascunde. I-am zis la revedere și gata. I-am zis că de „lupta cu corupția să-i spui lui bunelul tău”. Am mers la el, fiindcă asta e decizie politică și toată lumea știe lucrul acesta. A vrut să ia Primăria și să-și rezolve problemele lui”, a adăugat președintele PL.

Anterior, democrații au negat că ar avea vreo legătură cu arestarea fostul primar general al capitalei.

Dorin Chirtoacă a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție la 25 mai 2017, find suspectat de trafic de influenţă în dosarul „Parcărilor cu plată”.