„Ultima dată am vorbit cu Plahotniuc când a fost reținut Dorin Chirtoacă. Am sunat să-l întreb ce e asta, iar el a zis că e lupta cu corupția. Dar când ai miliarde prin Franța, Elveția, asta nu e lupta cu corupția? Chirtoacă e interesat să scoată adevărul la suprafață. Acolo e totul „bluff”, minciună. E o politică de a compromite și de a distruge moral omul. Dar noi rezistăm. Ei n-au probe”, a spus Mihai Ghimpu.

Deși inițial liberalul a declarat că l-ar fi sunat pe președintele PDM, ulterior, acesta a spus că, de fapt, ar fi mers la democrat. „În seara în care l-a reținut pe Chirtoacă ne-am întâlnit. M-am dus la el, n-am ce ascunde. I-am zis la revedere și gata. I-am zis că de „lupta cu corupția să-i spui lui bunelul tău”. Am mers la el, fiindcă asta e decizie politică și toată lumea știe lucrul acesta. A vrut să ia Primăria și să-și rezolve problemele lui”, a adăugat președintele PL.

Anterior, democrații au negat că ar avea vreo legătură cu arestarea fostul primar general al capitalei.

Dorin Chirtoacă a fost reținut de ofițerii Centrului Național Anticorupție la 25 mai 2017, find suspectat de trafic de influenţă în dosarul „Parcărilor cu plată”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!