iPhone Xs și iPhone Xs Max: specificații și noutățile Apple

iPhone Xs și Xs Max au fost dezvăluite de către Apple. Noile telefoane devin, de departe, cele mai bune pe care le poate oferi Apple în acest moment. Zvonurile pe care le-am tot auzit în ultima vreme despre noile iPhone Xs și Xs Max nu au fost deloc departe de adevăr.

Aveam deja o imagine conturată despre telefoane, pe care ai citit-o și tu în articolele de aici, iar acum, informațiile sunt concrete și confirmă ceea ce am auzit până acum.

Prețuri: iPhone Xs, Xs Max și Xr

iPhone Xs: începe de la 1.000 de dolari cu 64, 256 sau 512 GB spațiu de stocare. Precomenzi din 14 septembrie, livrări din 21 septembrie.

iPhone Xs Max: începe de la 1.100 de dolari cu 64, 256 sau 512 GB spațiu de stocare. Precomenzi din 14 septembrie, livrări din 21 septembrie.

iPhone Xr: începe de la 750 de dolari cu 64, 128 sau 256 GB spațiu de stocare. Precomenzi din 19 octombrie, va fi livrat din 26 octombrie.

Rămân la vânzare: iPhone 7 la 500 de dolari, iPhone 8 la 600 de dolari.

iPhone Xr e un telefon mai ieftin cu aptitudini de iPhone X

iPhone Xr, pe scurt: culori, procesor nou și puternic, cameră bună, ecran mare, Face ID și design similar iPhone X.

Bateria ține cu o oră și jumătate mai mult decât iPhone 8 Plus ceea ce e o performanță. Acesta va fi telefonul cu care va concura, dar și cu 7 Plus sau 6s Plus.

Apple copiază pentru iPhone Xr o funcționalitate de la Google Pixel. Cu o singură cameră poate defocaliza fundalul fix cum face Pixel 2. Totuși, pentru utilizatori iPhone va fi o opțiune bună. Sigur, la fel ca aceasta, sunt multe opțiuni pe care Android le-a avut, dar nu le-a fructificat.

iPhone Xr e o versiune de telefon pentru cine încă n-a făcut upgrade la modele mai noi. Prețul va fi un factor extrem de important.

iPhone Xr are același procesor A12. Totodată, are doar o cameră foto de 12 megapixeli și folosește Face ID ca pe iPhone X. Diferența e că ecranul e un LCD de 6,1 inci Liquid Retina și e mai mic decât iPhone 8 Plus (5,5 inci).

iPhone Xr e foarte colorat, e fabricat din aluminiu și sticlă și vine să înlocuiască iPhone 8, dar cu design de iPhone X. Are o singură cameră, așa cum au fost zvonurile, și va fi cel mai ieftin. Are ecran LCD.


Apple GiveBack e un program prin care compania vrea să recicleze telefoanele vechi. Așa că face evaluări gratuite. Sigur, e mai mult vorba de SUA, dar oricum e o inițiativă lăudabilă.

Apple a continuat evenimentul cu o discuție despre impactul pe care compania îl are asupra mediului. În toate centrele Apple, inclusiv campusul din SUA, e alimentare cu energie regenerabilă 100%.

iPhone Xs și Xs Max au suport dual SIM

Suportul dual SIM e însă așa și așa. E un SIM fizic și un eSIM. În China va fi însă telefon cu dual SIM clasic.

Vestea mai mare e că atât Xs, cât și Xs Max au suport dual SIM. O premieră pentru Apple, i-a luat doar un deceniu și ceva să facă așa ceva. Se prea poate ca acest suport să cauzeze autonomia atât de redusă. Vodafone e listat ca partener, împreună cu T-Mobile și Deutsche Telekom (deci și Telekom).

Bateria de pe iPhone Xs ține mai mult decât cea de pe iPhone X. Ține cu 30 de minute mai mult. Adică deloc. În schimb, iPhone Xs Max oferă o autonomie cu 90 de minute mai mare decât iPhone X. Adică nimic și la acest capitol. Autonomia rămâne mizerabilă, notează playtech.ro.

Telefoanele au LTE gigabit. La acest capitol, ei bine, Samsung a fost înainte.

iPhone Xs și iPhone Xs Max: specificațiile camerei foto

În ceea ce privește profunzimea de câmp, vei putea interveni asupra ei și după ce faci poza. E un truc ieftin luat de pe Android.

Noile telefoane pot înregistra sunet stereo de acum când tragi video. Sigur, Schiller a spus că urmează „o nouă eră în videografie”. Ce-i drept, iPhone a schimbat și acest domeniu.

Camerele de pe iPhone Xs și procesorul analizează pozele mai bine ca să reproducă mai bine detaliile, inclusiv în zonele mai puțin luminoase. Modul HDR e cel mai lăudat. De asemenea, ar fi o cameră optimizată pentru fotografii când subiecții se mișcă.

Opțiuni noi: Smart HDR și reduce mai bine ochii roșii. Modul de portret a fost îmbunătățit.

Apple n-a schimbat nimic la camerele foto, când vine vorba de hardware. Totuși, susține că procesorul contează, iar la acest capitol are unul cu inteligență artificială care face un trilion de operațiunii per poză.

Schiller a spus despre camera de pe iPhone că „este cea mai populară cameră”. A devenit exemplu și o copertă din Time.

iPhone Xs are două camere de câte 12 megapixeli. Cea mai mare deschidere a rămas la f/1.8. Samsung a trecut deja la f/1.5. Pixelii sunt însă mai mari, ceea ce înseamnă că pozele ies mai bine. Stabilizarea optică a rămas.

Camera de selfie are 7 MP f/2.2.

Citește întreg materialul pe playtech.ro.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!