Potrivit organizatorilor, acest Congres, care are loc în perioada 14-16 septembrie curent, își propune să promoveze familia tradițională. „Edițiile precedente ale congresului au demonstrat că acest eveniment promovează un discurs agresiv împotriva unor grupuri sociale, care nu se încadrează în „tiparele” familiei tradiționale. Promovează un discurs anti-avort și anti-divorț, ceea ce diminuează din independența femeii la libertatea alegerii, opiniei și vieții personale, precum și un discurs anti-lgbt și anti-orice relație de familie în afara căsătoriei”, a subliniat asociația.

„Discursul care instigă la ură și discriminare a devenit un instrument din ce în ce mai periculos, de tensionare și dezbinare a societății. Un instrument de perpetuare a prejudecăților, de promovare a agendelor ascunse și manipulare politică. Familiile din Moldova au nevoie de servicii calitative în domeniul sănătății, de suport social, educație, trai decent, salarii bune, locuri de muncă bine plătite în țară. Cultivarea urii față de cei care nu corespund „standardelor familiei tradiționale” nu poate în nici un fel soluționa aceste probleme. Orice familie are nevoie nu doar de respect, grijă, dragoste, efort și înțelegere reciprocă, ci și de acțiuni concrete pentru soluționarea problemelor reale”, a adăugat Promo-LEX.

Prin urmare, asociația a venit cu niște solicitări. Iată care sunt acestea:

  • Președinția și autorităților publice să asigure pe parcursul Congresului Mondial al Familiilor o atmosferă pașnică, de toleranță și respect reciproc;
  • Organizatorii și participanții să nu se implice în acțiuni de discriminare și instigare la ură sau violență;
  • Mass-media să asigure o relatare echilibrată a evenimentului, să nu promoveze eventualele mesaje nocive și să contribuie la educarea publicului.
Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!