ÎM Regia Transport Electric a dispus demolarea clădirii, pe care o avea doar în folosință conform destinației, chiar dacă aceasta nu a fost aprobată de Consiliul Municipal Chișinău.


Director general al Regiei Transport Electric, Gheorghe Morgoci Afirmă că toate organele de control au aprobat aceste acțiuni și a fost organizat un tender la care a stabilit o întreprindere câștigătoare, care va construi un bloc locativ pe str.Ion Creangă,5 cu atribuirea spaţiilor inclusiv şi angajaţilor ÎM „Regia Transport Electric”


Consilierul municipal din partea PCRM, Victor Gurău spune că terenul în cauză „a fost dat în folosință și nu în proprietate, iar în acest caz după constricția edificiului pământul trece în proprietatea acestuia.”


Consilierul independent, Oleg Cernei afirmă că clădirea a fost demolată ilegal și că hotărârea trebuie revizuită, iar Gheorghe Morgoci va fi dat în judecată pentru aceste acțiuni.


În final, prin votul a 41 de consilieri a fost aprobat acest proiect, prin care se aproba demolarea clădirilor care a fost efectuată cu două săptămâni în urmă.


Nu este clar cine va compensa demolarea clădirilor, care aveau un preț de 2,1milioane de lei. Dat fiid că conform legii trebuia stabilită partea care își va asuma aceste cheltuieli.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!