„Așteptăm să vedem ce va spune ancheta. E oarecum straniu. Timp de 27 de ani de independență nu a fost așa ceva, nici în timpurile sovietice primele fețe nu au nimerit în astfel de accidente. De aceea, așteptăm rezultatele serviciilor respective, apoi vom da note”, a declarat Igor Dodon.

Întrebat  de jurnaliști dacă va insista ca șoferul camionului să primească o pedeapsă mai mare, șeful statului a răspuns negativ.

„El are și un copil mic. Nici din partea mea personală, nici din partea familiei, pretenții nu am avut și cred că nici nu vom avea. Sper că a fost o întâmplare. Mama încă este în spital. Doctorii mi-au spus că mai mult de o oră și jumătate nu am voie să stau pe scaun”, a mai spus șeful statului după desfășurarea primei zile a Congresului Familiei.

Amintim că șoferul camionului care s-a tamponat în automobilul în care se afla Igor Dodon cu mama și unul dintre fii acestuia s-a ales cu un proces penal intentat pe numele său. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, a fost internat în spital cu diverse traumatisme, însă viața sa nu este pusă în pericol. Potrivit Poliției, șoferul camionul s-ar face vinovat de producerea accidentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!