„Organizarea festivalurilor minorităților sexuale, și al altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnată cu fermitate, poate chiar scoasă în afara legii”, a declarat Igor Dodon la Congresul Mondial al Familiei, un eveniment de promovare a familiilor tradiționale. 

 Sursa video: Radio Europa Liberă (RFE/RL)

Afirmația președintelui a fost condamnată de activiștii pentru drepturile persoanelor LGBT.

„Președintele instigă la discriminarea unui grup social din Republica Moldova, în acest caz comunitatea LGBT, care, conform Constituției și legislației în vigoare a Republicii Moldova, este egală în drepturi și libertăți, inclusiv dreptul la libertatea întrunirilor și libertatea exprimării. Or, interzicerea acestor drepturi de către Președinte, garant al Constituției, este o încălcare gravă a legii și un act sever de discriminare”, a scris într-un mesaj bloggerița și activista Diana Guja. 

Aceasta a caificat declarațiile președintelui drept „discurs instigator la ură” și a cerut sesizarea Consiliului pentru prevenirea și combaterea discriminării și a Procuraturii Generale. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!