Unul din evenimentele marcante ale acestui an a fost invalidarea alegerilor locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău, care a stârnit un val de nemulțumiri în rândul cetățenilor. Ca urmare, s-au organizat proteste pașnice în masă, ca într-un final să devină violente în urma intervenției forțelor de ordine. 

În acele momente, jurnaliștii care monitorizau evenimentele au fost amenințați verbal prin intermediul diferitor mijloace. A urmat stoparea în vamă a participanților marșului centenar care odată ce au trecut Prutul au fost percheziționați și agresați fizic, ca mai apoi 7 cetățeni turci să fie expulzați din Republica Moldova, autoritățile neavând nici o explicație concretă a motivului acțiunii.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!