Potrivit unui comunicat TV8, reporterul a intrat în sediul PDM și când a prezentat acreditarea celor de la pază, ei au spus că, de fapt, jurnalistul nu este acreditat.

Ulterior, responsabilul de comunicare cu presa, Irina Gîscă, a comunicat reporterului că postul TV8 nu a avut acces la acest eveniment de interes public din cauza politicii editoriale a televiziunii. Gîsca a precizat că interdicția a fost emisă de conducerea partidului, fară a da nume concrete.  

„Redacția a revenit la Irina pentru o explicație, însă aceasta ne-a spus că nu oferă comentariu și să-l sunăm pe Vitalie Gamurari. Cel din urmă nu a răspuns la apelurile reporterului nostru”, afirmă cei de la TV8. 

De remarcat că responsabilul de comunicare al PD a invocat încălcarea Codului Audiovizualului drept unul dintre motivele interdicției, deși Consiliul Coordonator al Audiovizualului nu a depistat nereguli în acest sens. 

Ieri, în cadrul unui briefing de presă, liderul Partidului Democrat a anunțat schimbări în componența Guvernului. Politicianul a pledat pentru oameni noi în Executiv și a precizat că decizia a fost luată în urma discuțiilor cu primul ministru, Pavel Filip. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!