
Bolile de inimă ar putea fi evitate. Un grup de cercetători au găsit soluția
Un grup de cercetători spun că au găsit o soluție care le-ar putea da o mână de ajutor bolnavilor de inimă. Potrivit playtech.ro, simulările 3D ale inimilor ar putea identifica țesuturile care ar trebui distruse preventiv de medici. Savanții au ajuns la concluzia că procedurile de simulare 3D sunt utile în studiile clinice, după o analiză a 21 de pacienți cu tahicardie ventriculară și un studiu prospectiv pe cinci persoane.
・
„Ablația cardiacă sau distrugerea țesuturilor pentru a opri impulsurile electrice a fost oarecum o reușită, dar este împiedicată de o mulțime de presupuneri și variabile, cu care medicii se confruntă când trebuie să aleagă locația”, a declarat Natalia Trayanova, profesor de inginerie biomedicală la Universitatea Johns Hopkins.
Noua cercetare sugerează că poate elimina o mulțime din acele presupuneri și variabile, și, de asemenea, poate standardiza tratamentul astfel încât pacienții să scape pe termen lung de aritmie.
În momentul în care o inimă normală se contractă pentru a pompa sânge prin corp, un val de semnale electrice curg prin mușchi, stimulând fiecare celulă cardiacă să se contracte - una după altă - într-un ritm constant. După ce inima se contractă, se relaxează și se umple cu sânge.