FOTO. Patru candidați pe circumscripții uninominale, anunțați de PSRM prin proteste în teritoriu

FOTO. Patru candidați pe circumscripții uninominale, anunțați de PSRM prin proteste în teritoriu

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și-a anunțat patru candidați pe care îi va susține în campania electorală pentru parlamentare, pe circumscripții uninominale. Este voba de circumscripțiile Căușeni, Ștefan-Vodă, Soroca și Florești. Anunțurile au fost făcute în cadrul mitingurilor organizate duminică de formațiune în cele patru localități.

Deputatul socialist Oleg Cuciuc va candida, din partea Organizației Teritoriale Căușeni, pentru funcția de deputat în Parlamentul RM pe circumscripția electorală din Căușeni, pentru alegerile din 24 februarie 2019.

Potrivit declarației sale de avere, Cuciuc a ridicat în 2017 din activitatea sa de la Parlament, un salariu de 59 mii de lei, iar de la PSRM acesta ar fi primit puțin peste 13 mii de lei. Totodată, acesta a primit indemnizații de consilier local și raional de 1953 lei și, respectiv, 2790 lei. Cuciuc mai declară cote-părți din 4 apartamente, precum și un autoturism VAZ cumpărat în 2015, despre care scrie că l-a costat 1000 de lei, scrie zdg.md.

Publicitate
...

Pentru circumscripția Ștefan-Vodă a fost propus consilierul local Alexandru Jolnaci. Pentru anul trecut, acesta declară salarii în sumă de 6 mii și, respectiv, 15 mii de lei de la întreprinderile II Covalciuc Anatolii și SRL VERHOVTEVO-TRANS. De la Consiliul raional, acesta ar fi ridicat un salariu de 1800 de lei. Jolnaci deține, din 1994, o casă de locuit și alte trei averi imobiliare, care au fost cumpărate în 2012. În 2014, acesta a cumpărat un Mercedes 0303, despre care notează că l-a costat peste 1 milion de lei, potrivit ZdG.

...

Aliona Pilipețcaia va candida pentru funcția de deputat pe circumscripția electorală Soroca. Într-un interviu acordat în 2015 pentru observatorul.md, Pilipecțcaia spunea că o admiră pe Maia Sandu, „pentru calmul, echilibrul, tactul cu care acţionează”. „Este consecventă în ceea ce face. Oameni ca Maia Sandu sunt faţa ţării noastre”, afirma actuala candidată PSRM pentru circumscripția Soroca.

...

Pe circumscripția Florești va candida un alt deputat socialist. Este vorba de Sergiu Groza. În declarația sa de avere, Groza indică pentru anul trecut un salariu de 77 mii de lei, primit de la Parlament, precum și o pensie de 72 mii de lei, de la CNAS. Acesta deține un teren extravilan și 6 terenuri agricole. Groza mai are în proprietate o casă de locuit și un garaj, achiziționate în 2017, despre care arată că l-ar fi costat 110 mii lei și, respectiv, 32 mii lei. Groza mai este proprietarul a două automobile cumpărate în 2015, unul marca Hyundai și altul - Peugeot, care l-ar fi costat 80 de mii de le și, respectiv, 40 de mii de lei. Groza, de asemenea, face parte din cei 74 de deputați care în iulie 2017 au votat pentru schimbarea sistemului electoral.

Partidul Socialiștilor a anunțat anterior alte două candidaturi pentru circumscripțiile uninominale. Este vorba de Irina Lozovan pentru Ocnița și Dondușeni și Vladimir Mizdrenco pentru circumscripția Rîșcani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal