Juriștii ortodocși au fost nemulțumiți de faptul că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, dar și cel al Sănătății, nu propune pentru acești trei mii de copii neadmiși la școală din cauza nevaccinării „nici o alternativă de a le asigura dreptul la educație”.

„În R. Moldova nu se respectă dreptul de a decide asupra copilului din partea fiecărui părinte, nu se respectă deontologia profesională a medicilor. La nivelul mondial, medicii s-au ridicat împotriva vaccinurilor prin studii consistente, au prezentat cu toată fermitatea situația de risc major a copilului care se vaccinează. Un părinte care studiind aprofundat avantajele și dezavantajele vaccinului nu poate fi catalogat ca inconștient. Dacă părintele refuză pentru copilul lui vaccinarea, nu doar că nu încalcă niciun drept, dar e și de apreciat pentru că înțelege complexitatea temei”, a declarat jurista din România, Carmen Chirilă, care a subliniat că e mamă a patru copii, ultimii doi pe care nu i-a vaccinat.

„Aceasta epidemie de rujeolă nu s-a demonstrat științific. Sunt dovezi juridice că nu există un virus de rujeolă. Asta e o propagandă care nu se dovedește științific”, a mai punctat femeia.

Potrivit vorbitorilor, în R. Moldova se propagă forțat vaccinarea, iar „mass-media a admis o propagandă nemotivată împotriva nevaccinaților și a persoanelor care au îmbrățișat acest sistem”.

„Parcă ne-am despărțit de comunism și dictatură și avem libera alegere. E surprinzător că trebuie să luptăm pentru drepturi naturale”, a mai spus Chirilă.

Organizația a cerut anularea ordinului neadmiterii copiilor nevaccinați contra rujeolei în instituțiile de învățământ, dar și „darea publicității de către Ministerul de resort a datelor medicale corecte și reale care să justifice declanșarea măsurilor de protecție contra unei epidemii de rujeolă”.

Amintim că MSMPS a comunicat, pe 13 septembrie, că de la începutul anului și până la 12 septembrie curent, au fost înregistrate 281 cazuri confirmate de rujeolă. Medicii subliniază că vaccinarea este unica și cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu rujeolă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!