„Am aflat că el are patru vile în diferite țări. Acestea au o valoare de peste 30 de milioane de euro. Aceste proprietăți nu au fost arătate în declarațiile de avere când a deținut o funcție publică. ANI est responsabilă pentru a investiga asemenea cazuri, când oamenii cu funcții publice își ascund averile. Această guvernare se tot laudă cu ANI. Iată aici un test extrem de important pentru funcționarii ANI. Vrem să vedem acțiuni și decizii concrete ale acestei instituții. Suntem aici pentru a le da o șansă să demonstreze că nu este o instituție capturată de Plahotniuc și că  vrea să lucreze în beneficiul cetățenilor”, a declarat Maia Sandu înainte de a depune sesizarea.

Manifestanții au venit la ANI cu pancarte cu mesaje precum „Hoții de miliarde la pușcărie”, „Cerem confiscarea averii obținute ilegal de Plahotniuc” și „ANI, demonstrează că nu ești instituție captivă”.

Responsabilii de la ANI au refuzat să spună de ce nu au investigat până acum subiectul. „Fără comentarii, o să se examineze sesizarea”, a spus un angajat al instituției. 

Totodată, PAS urmează să sesizeze și Procuratura Generală. „Investigația prezintă cum aceste proprietăți au fost procurate și care sunt urmele care duc la Plahotniuc. Vom face o solicitare către Procuratura Generală, fiindcă avem suspiciuni că aceste averi au fost procurate din bani care nu au fost obținuți în mod legal”, a mai spus Maia Sandu.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!