„Aceste schimbări sunt menite pentru creșterea eficienței echipei guvernamentale. La ultimele remanieri am spus clar că evaluarea miniștrilor o vor face cetățenii. Faptul că suntem la câteva luni de la alegeri nu însemană că nu trebuie să facem schimbări, dacă asta o cer oamenii. Vom face schimbări și cu o lună înainte de alegeri dacă va trebui. Prim-ministrul ne-a prezentat o evaluare proprie a activității Guvernului. Aceste domenii conincid cu acele semnlate de cetățenii. Împreună cu premierul am căzut de acord cu schimbările care vor fi făcute. Persoanele au muncit serios, dar cetățenii vor mai multe rezultate și o comunicare mai eficientă cu conducătorii acestor instituții”, a declarat liderul PDM Vlad Plahotniuc.

Astfel, Liviu Volconovici va fi înlocuit de Nicolae Ciubuc, în prezent șef al Agenției pentru Intervenții și Plăți în Agricultură, iar Svetlana Cebotari de la Sănătate va fi înlocuită de Silvia Radu, fost manager la Gas Natural Fenosa și primar general interimar de Chișinău. 

„Contez pe capacitățile manageriale ale Silviei Radu. În perioada următoare vom avea discuții și la nivel de conducere a agențiilor. Îmi doresc ca Guvernul mai puțin să fie  implicat în politică”, a declarat în context prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit premierului, cei doi miniștiri demisionari își vor relua activitățile care le desfășurau înainte de a veni în Guvern. Respectiv, Svetlana Cebotari se va întoarce la conducerea Centrului de Transfuzie a Sângelui, iar Liviu Volconovici va reveni la conducerea Universității Agrare. 

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!