1. De ce echipa postului TV8 nu a fost lăsată să intre la briefingul Partidului Democrat?

Pavel Filip: Dacă nu cunoașteți, numele meu este Pavel Filip și eu sunt prim-ministrul Republicii Moldova. Dacă este vorba de conferințele de presă de la Partidul Democrat vă rog să vorbiți cu cei care reprezintă nemijlocit acest lucru. Este purtătorul de cuvânt și cred că sunt oameni care își fac meseria. Dar, dacă vreți punctul meu de vedere, consider că evenimentele trebuie relatate obiectiv. Eu am văzut mai puțină obiectivitate la acest post de televiziune. 

2. Va semna sau nu Igor Dodon decretele de numire a noilor miniștri?

Pavel Filip: Am avut aceste discuții în ziua de ieri cu președintele Dodon, pentru că există această comunicare instituțională și eu cred că noi o să evităm acest blocaj instituțional. 

3. Este adevărat că Vlad Plahotniuc va candida pe circumscripția Nisporeni, iar Pavel Filip la Strășeni?

Pavel Filip: Partidul Democrat va anunța care sunt candidații pe circumscripții când vor fi finalizate procedurile pe interior. 

- Examinați posibilitatea de a participa la alegeri pe circumscripții?

- Eu v-am răspuns la întrebartea dvs.  

4. Nominalizarea Silviei Radu la șefia Ministerului Sănătății confirmă faptul că în alegerile locale aceasta a fost candidatul PDM?

Pavel Filip: Eu nu am avut nicio participare în alegerile locale. Silvia Radu a candidat independent în alegerile locale. Cu această propunere am venit eu și sunt sigur că e o candidatură potrivită. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!