„Experiența pe care am acumulat-o la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului a fost o provocare frumoasă. Una care m-a scos din spațiul de confort și mi-a pus la încercare multe stări. A fost o perioadă în care turațiile echipei mici pe care am avut-o au fost la maximum, însă știm cu toții că „roada nu depinde doar de prașă”, a scris Liviu Volconovici, menționând că va reveni la activitatea didactică de la Universitatea Agrară.

Iar Svetlana Cebotari a spus că își va continua activitatea de la Centrul Național de Transfuzie a Sângelui, instituție pe care o conducea înainte de a fi învestită în funcția de ministru al Sănătății. „A fost o adevărată provocare, în special pe domeniul social, dar în tot acest timp am depus eforturi mari împreună cu colegii pentru a identifica soluții de îmbunătățire a fiecărui domeniu în parte”, a scris Svetlana Cebotari, adăugând că va fi „mereu disponibilă” să ofere tot suportul noului ministru, Silvia Radu.

Remanierile de la Guvern au fost anunțate astăzi de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, care a spus că „aceste schimbări sunt menite să crească eficiența echipei guvernamentale”. Prin urmare, Svetlana Cebotari urmează a fi înlocuită cu Silvia Radu, iar Liviu Volconovici - cu Nicolae Ciubuc. Atât premierul, cât și președintele Igor Dodon, au spus că de această dată nu se va recurge la un blocaj instituțional, astfel încât șeful statului să fie suspendat temporar din funcție.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!