Totodată, Dodon a mai spus că instituția prezidențială nu a fost implicată în expulzarea profesorilor turci de la liceul „Orizont”.

„Când am fost ales de cetățeni, una din promisiuni a fost că voi reconstrui Președinția. Am vorbit cu autoritățile din Turkmenistan, Azerbaijan, Federația Rusă și am propus să creăm cont și cine dorește să ne ajute la reparația Președinției. Domnul Erdogan a spus că poate să ne ajute. Și la întâlnirile pe care le-am avut cu el nu a zis niciodată despre expulzarea unor cetățeni turci. De aceea, în acest caz Președinția nu a fost implicată”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că una din soțiile profesorilor turci expulzați a declarat că un angajat SIS care l-a luat de acasă pe soțul său a afirmat că a venit „din partea președintelui”.

Turcii vor cumpăra și mobila pentru Președinția de la Chișinău. Dodon: „Am solicitat să ne ajute, ca să nu cheltuim bani de la buget”

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!