Bunăoară, în curtea liceului teoretic „Principesa Natalia Dadiani” din cartierul Sculeni al Capitalei, în imediata vecinătate a terenului sportiv, se află o mică biserică. Și la liceul teoretic cu profil de Arte „Ion și Doina Aldea-Teodorovici” există un lăcaș sfânt, doar că... în interiorul instituției.

Amintim că, acum o lună, primarul interimar Ruslan Codreanu a cerut șefei de la Direcția Educație a Primăriei Chișinău să vină cu un raport privind prezența lăcașelor pe teritoriul instituțiilor de învățământ. „Faci un pas, ești la școală, mai faci un pas, ești în biserică”, a declarat edilul. „Să prezinte informația amplă despre toate instituțiile, cui sunt date în locațiune blocurile, care agenți economici își desfășoară activitatea pe teritoriul instituțiilor”, a spus acesta.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!