„Acest proiect vine să le mulțumească celor care au răpit cei șapte profesori. E unul rușinos și am s-o spun de fiecare dată, cu ocazie și fără ocazie. Am examinat atent acest proiect și am ajuns la concluzia că mai rămânea să-l completeze cu un singur alineat: ca cei răpiți să-i ducă în brațe la muncă, în fiecare zi, pe angajații SIS. Cred că o să fie mulțumirea completă. E o rușine!”, a comentat Maria Ciobanu.

 

Deputata a pomenit și audierile parlamentare pe marginea răpirii profesorilor.


„Audierile parlamentare au arătat că ei sunt încremeniți în școala sovietică. Spuneau niște povești, încât ne uitam unii la alții și nu știam unde să ne ascundem de rușine. Mai bine s-ar deschide niște cursuri în care ar afla ce înseamnă SIS. Sunt niște oameni complet desprinși de realitate, care îndeplinesc doar comenzi politice. Asta însemnă SIS în ziua de astăzi. Niciodată nu voi vota un asemenea proiect de lege”, a conchis Ciobanu.


O parte dintre deputați au votat ca acest proiect să fie dezbătut în plenul Parlamentului. Pe lângă Maria Ciobanu, împotriva proiectului au votat socialiștii Vlad Batrîncea și Maria Radvan, dar și liberalul Lilian Carp.
 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!