Răcirea vremii va începe de vineri, întâi în nordul și vestul Europei. Masa de aer polar se va răspândi apoi dinspre Oceanul Atlantic spre centrul și nord-estul Europei, afectând în special Peninsula Scandinavă, Marea Britanie și Irlanda, dar și țările din centrul continentului, urmând ca apoi să ajungă și în partea de est. 

Gerul va ajunge și în Balcani, dar și în zona munților Carpați, iar temperaturile vor scădea inclusiv în România, întâi în partea de nord a țării, apoi pe tot teritoriul. 

Temperaturile vor scădea și în Republica Moldova. De exemplu, dacă pentru ziua de sâmbătă, 22 septembrie, sunt prognozate maxime de 27 de grade, în ziua următoare, duminică, mercurul va urca în termometre doar până la 16 grade. De asemenea, meteorologii anunță ploi pentru săptămâna viitoare.


Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!