Pe parcursul carierei sale, alesul local s-a remarcat prin numeroase inițiative orientate spre dezvoltarea municipiului Chișinău și soluționarea celor mai stringente probleme din capitală.

Vasile Chirtoca s-a născut la 20 septembrie 1958 în satul moldovenesc Ghidirim din regiunea Odessa, într-o familie de pedagogi. În anul 1994 fondează compania „DAAC Hermes”, în a cărei componență intră peste 40 de întreprinderi.

Între anii 1997 și 2000, Chirtoca a fost membru al Consiliului economic pe lângă președintele Republicii Moldova. Totodată, a deținut și funcția de membru al Consiliului economic pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova, între anii 2004 și 2008.

În 2013 a fost inclus în topul anual al celor mai de succes 10 businessmeni din Moldova. Cunoscut drept un filantrop notoriu, consilierul participă activ la restaurarea monumentelor istorice, culturale, religioase din Moldova. Acordă susținere financiară familiilor cu mulți copii, azilurilor pentru bătrâni, orfelinatelor, organizațiilor de tineret și sport, care promovează modul de viață sănătos și patriotismul.

De asemenea, Vasile Chirtoca este maestru în sport al URSS la box. Este cavaler al „Ordinului Republicii”, al ordinelor „Gloria Muncii” și „Ştefan cel Mare şi Sfînt” al Mitropoliei Moldovei și a Chișinăului.

Cu ocazia jubileului, lui Vasile Chirtoca i-au fost adresate mesaje de felicitare cu cele mai frumoase urări de bine. 

Vasile Chirtoca este căsătorit și are doi copii.

Acest material este un Advertorial Politic și nu prezintă punctul de vedere al redacției AGORA. Instituția nu poartă responsabilitate pentru conținutul textului de mai sus.