Salvatorii atenționează asupra pericolului de intoxicare în urma fermentării vinului. Metoda simplă prin care poți afla nivelul de oxigen

Salvatorii atenționează asupra pericolului de intoxicare în urma fermentării vinului. Metoda simplă prin care poți afla nivelul de oxigen

Astfel, salvatorii recomandă asigurarea încăperilor unde se produce vinul cu o ventilaţie corespunzătoare, sau ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau în aer liber.

Persoanele sunt îndemnate să nu se afle perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, dar să anunţe în prealabil pe cineva că vor intra într-o astfel de încăpere.

Mai mult, nivelul oxigenului poate fi verificat printr-o modalitate simplă, prin aprinderea unei lumânări la intrarea în încăpere unde se produce vinul. Dacă aceasta se stinge, înseamnă că concentraţia de oxigen este foarte scăzută și există pericol pentru sănătate şi viaţă. În astfel de situații oamenii sunt rugați să părăsească imediat beciul și să aerisească încăperea.

Atunci când în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat în primul rând să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, patru persoane au decedat în urma intoxicațiilor cu dioxid de carbon de la începutul lunii septembrie 2018.

În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să apeleze pentru ajutor Serviciul 112.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal