Voronin, despre expulzarea cetățenilor turci: Cât am fost președinte, în niciun raport SIS nu se menționa de vreun pericol. Dodon ar trebui imediat să-și dea demisia

Voronin, despre expulzarea cetățenilor turci: Cât am fost președinte, în niciun raport SIS nu se menționa de vreun pericol. Dodon ar trebui imediat să-și dea demisia

Președintele Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, spune că ceea ce s-a întâmplat cu cei șapte cetățeni turci, angajați ai Liceului Teoretic „Orizont” nu este altceva decât o crimă. Potrivit lui, în perioada cât a fost șef de stat nu a primit nicio solicitare sau informație că persoanele respective ar fi implicate în acțiuni teroriste.  

„Am dat oameni vii la pușcărie pentru a repara o clădire sau alta. Asta e idiotism și daca este adevărat atunci Dodon trebuie să-și dea demisia imediat. E și păcat, e și crimă. Eu pe directorul liceului și adjunctul său i-am cunoscut încă înainte să ajung președinte. De două ori pe an noi ne întâlneam. Sunt oameni educați, oameni cumsecade. Cât am fost eu președinte s-au schimbat trei șefi la SIS. În niciun raport nu a fost indicația că persoane din acest liceu sau alte persoane turce duc un lucru distructiv împotriva Republicii Moldova. Aceste trei persoane toate sunt în viață și pot confirma”, a declarat Voronin în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4.

Fostul șef de stat nu exclude că sprijinul financiar oferit de Turcia pentru reparația clădirii Președinției ar fi fost condiționat de reținerea și expulzarea cetățenilor turci.

Publicitate

„Se spunea că Erdogan va veni la Ziua Independenței, dar nu a venit. Se vede că a condiționat cu aceea că dacă aceste persoane nu vor fi tirmise în Turcia, nu va veni nici el. Acum iată se pregătește să vină în Republica Moldova. Eu nu știu a cui mână este aici, dar trebuiau să explice”, a mai punctat Voronin.

Amintim că cele șapte persoane expulzate au fost reținute în dimineața zilei de 6 septembrie. Acestea ar fi fost scoase din țară cu o altă identitate, potrivit avocatei liceului „Orizont”. ZdG a scris că o aeronavă închiriată de compania de stat „Air Moldova”, pe 6 septembrie, a efectuat o cursă privată în Turcia. Avionul a decolat de pe Aeroportul Internațional Chișinău și a aterizat pe Aeroportul Tekirdag Corlu. Ulterior, aeronava a făcut cale întoarsă spre Chișinău, iar cursa nu a fost anunțată pe site-ul Aeroportului nostru. Potrivit ultimelor informații, în prezent, cei șapte cetățeni turci se află într-o închisoare din orașul Tekirdag, în apropiere de Istanbul.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal