„De ieri a fost dată dispoziția de către instituție. Chiar domnul Daicu (n. r. - prorectorul pe administrare și gospădărire) personal a sunat, și domnul decan, a anunțat să acceptăm studenții”, ne-a spus Sergiu Didoruc.

Potrivit lui, câțiva studenți au venit deja ieri la cămin pentru a se caza.

Anterior, mai mulți studenți au depus cereri prin care au solicitat întoarcerea în căminul în care au stat până acum.

Amintim că studenții (din anul doi și mai mari) Facultății de Medicină Veterinară au fost transferați în căminul de pe strada Mircești 21/1, situat în campusul universitar al UASM. Nemulțumiți de mutare, unii dintre aceștia au declarat pentru AGORA că vor să se întoarcă în căminul din centrul orașului, pe motiv că în cel din strada Mircești condițiile de cazare sunt mai proaste.

La ședința Guvernului din 12 septembrie, Pavel Filip l-a certat public pe fostul ministru al Agriculturii și Industriei Alimentare, Liviu Volconovici, la subiectul transferului celor peste 100 de studenți. Premierul a declarat atunci că „da, e bun pentru construcții, dar nu vă chinuiți, că nimeni nu va pune mâna pe acest pământ. Anulați ordinul, lăsați studenții în pace”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!