Tragedia a fost relatată de soția fostului ministru al Educației Mihail Șleahtițchi, poeta Maria Șleahtițchi. Potrivit femeii, mai mulți trecători au sunat la 112 în repetate rânduri, însă ambulanța a venit cu mare întârziere, iar la venire medicii au constatat decesul. 

„Am așteptat 40 de minute, după ora 20, când traficul se mai potolește, o mașină și doi medici care ar fi putut salva viața unui om. Omul acela s-a întîmplat să treacă, pe la ora 20, pe strada Lech Kaczynski, s-a oprit, a dus mîna la tîmplă, s-a sprijinit de un copac și în clipa urmatoare a căzut secerat la pămînt... Știu că oamenii mor și că în general toți suntem muritori. Dar acele 40 de minute în care mi-a fost dat să văd că serviciile „țării în care trăiesc!” sunt nefuncționale, că se învîrt într-un cerc vicios, că 112 are o bază de date ca la SIS (dar asta nu-l ajută să salveze viața unui om), că medicii (am un respect deosebit pentru această profesie) nu erau în regulă...”, a scrid Șleahtițchi.

A doua zi, cazul a fost comentat de Andrian Candu.

„Un caz cutremurător s-a produs aseară pe strada Lech Kaczynski, când un om a decedat sub privirile trecătorilor. Am verificat informația publicată de Maria Șleahtițchi și voi monitoriza personal evoluțiile din acest caz. Potrivit datelor furnizate de autorități funcționează o comisie de anchetă pentru investigarea tragediei. De la primul apel până la sosirea echpajului de medici au trecut 27 de minute, față de 15 cât ar fi trebuit să treacă...Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale se ocupă de acest caz, iar eu voi urmări în continuare cum decurge ancheta. Nimic nu e mai valoros decât viața unui om!”, a scris speakerul pe Facebook.

Vedeți mai jos întreaga relatare a Mariei Șleahtițchi:

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!