Potrivit 112, primul apel de urgență a fost recepționat la ora 20:10:24, în care s-a comunicat că pe strada Lech Kaczynski adiacent blocului 6/1, se află un bărbat inconștient la sol.

„Operatorul Serviciului 112, a identificat natura urgenței, a concretizat locul urgenței, a solicitat informații despre victimă, după care a transmis fișa apelului de urgență după competență către Dispeceratul Ambulanță Chișinău la ora 20:13:18. De asemenea, comunicăm că pe marginea acestui caz de urgență au fost recepționate șapte apeluri. La toate apelurile care au urmat, operatorii 112 confirmă că Serviciul Specializat de Urgență (Ambulanța) a fost alertat și are informația despre cazul dat. Ultimul apel recepționat referitor la acest caz a fost recepționat la ora 20:52:57”, preciezează instituția.

Serviciul a făcut și o trimitere la legea care îi stipulează activitatea și a subliniat că „din momentul transmiterii de către Serviciul 112 a datelor privind apelul de urgență la dispeceratele serviciilor specializare de urgență, Serviciul 112 și personalul său nu poartă răspundere pentru activitățile ulterioare ale serviciilor specializate de urgență”.

„Ținem să informăm opinia publică precum că acțiunile sau inacțiunile ulterioare ale serviciilor specializate de urgență nu țin de competența Serviciului 112”, a conchis Serviciul 112 în comunicatul său.

Amintim că un bărbat a decedat, aseară, în Capitală după ce trecătorii au alertat ambulanța, însă aceasta a venit abia peste 40 de minute. Tragedia a avut loc în sectorul Telecentru din Capitală pe strada Lech Kaczynski. La aproape 24 de ore, pe marginea cazului s-a autosesizat speakerul Parlamentului care a promis că va monitoriza ancheta și a catalogat cazul drept unul „cutremurător”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!