Potrivit datelor Agenției Europene de Siguranță a Zborurilor, organizația care stochează și gestionează Baza de date SAFA, rata de țară a Republicii Moldova, în luna septembrie 2018, a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani - de 1,12 puncte.

Astfel, dacă în septembrie 2016 ratingul SAFA pentru Moldova constituia 1,94 puncte, în septembrie 2017 – 1,23 puncte. Aceasta în condițiile în care cu cât punctajul este mai apropiat de 0, cu atât este mai ridicat nivelul de siguranță a zborurilor, iar țările care depășesc 2 puncte riscă introducerea anumitor limitări la zboruri pe aeroporturile din spațiul UE, anunță Autoritatea Aeronautică Civilă.

 Inspecţiile SAFA au ca scop verificarea conformării cu standardele de siguranţă emise de Organizaţia Aviaţiei Civile Internaţionale. Baza de date SAFA deţine de asemenea informaţii suplimentare, cum ar fi lista acţiunilor întreprinse ca urmare a inspecţiilor.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!