„Pe 7 octombrie e ziua lui Viorel. Ne-am gândit mult cu ce să-l surprindem sau ce să-i dăruim ca să uite de cancer atipic, perfuzii, pat de spital, grețuri, dureri sau febră. Ne-am dat seama că la ai lui următorii 37 de ani putem miza pe cel mai frumos ce i s-a întâmplat recent – ajutorul Oamenilor. Viorel a trecut de a doua sesiune de chimioterapie + imunoterapie la clinica Wiener Privatklinik din Viena, Austria. Prof. Dr. Wolfgang Koestler face tot posibilul ca prietenul nostru să câștige această luptă, chiar dacă se dă cu greu și cu multiple reacții adverse. Rezultatele primei sesiuni n-au fost cele așteptate, de aceea medicul a fost nevoit să modifice tratamentul. Asta presupune alte investigații și alte medicamente, dar și un preț diferit de cel prevăzut inițial. Dacă în primă fază clinica a indicat în cont 129 de mii de euro, astăzi cu toate schimbările efectuate, Viorel trebuie să achite 165 de mii doar pentru cele șase sesiuni”, scrie într-un anunț pe pagina Viorel Must Go On, creată în susținerea regizorului.

La această sumă se adaugă și cheltuielile curente ce țin de cazare, drum, medicamente adiționale și tratament ambulatoriu.

„Până acum s-au cheltuit circa 70 de mii de euro pentru tratamente/investigații în Republica Moldova, Germania și Austria din totalul de circa 120 de mii de euro acumulați de pe platforma GoFundMe, depuneri bancare și donații private. Din resursele rămase, reușim să acoperim cheltuielile pentru încă două sesiuni de tratament, iar pentru ultimele două sesiuni mai sunt nevoie de circa 60.000 de euro, sumă ce va acoperi tratamentul și costurile adiționale de cazare, transport și alte medicamente”, adaugă susținătorii lui Viorel Mardare.

Pentru donații online accesați linkul de mai jos sau apăsați aici.

Donațiile fizice pot fi făcute la sediul Atelier S. Prodan (or. Chișinău, str. Kogălniceanu, 25, ap.1). Informații suplimentare privind donațiile fizice: +373 79900100 (Alexandrina) sau +373 79999833 (Ghenadie).

Amintim că în luna august, în doar două zile, peste 3.000 de oameni au reușit în doar două zile să adune 100.000 de euro pentru tratamentul lui Viorel Mardare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!