Joi, 27 septembrie, la ora 18.15, la Librăria din Centru (bd. Ștefan cel Mare, nr.126) din Chișinău, va avea loc lansarea albumului „Moldova: oameni, locuri, bucătărie și vin”, de jurnalista Angela Brașoveanu și fotograful Roman Rybaleov.
Evenimentul îi va avea în calitate de invitați speciali pe Maria Șleahtițchi, scriitoare, Oleg Efrim, avocat,Maria Mocanu, folcloristă, Alexandru Barbov, jurnalist, food blogger, Suzana Popescu, intepretă de muzică populară. Moderatorul serii va fi Em.Galaicu-Păun, scriitor, redactor-șef al Editurii „Cartier”. Cei prezenți la lansare vor avea parte de sesiuni de autografe, dar și vor putea cumpăra cartea la un preț special.
Lucrarea adună mai multe rețete gastronomice de pe teritoriul Republicii Moldova, surpriza fiind cele ce aparțin inclusiv etniilor din țara noastră.
„Arome, aburi dulci, gusturi uitate, extrase din hornuri afumate de țărani, dar și din parfumatele caiete ale unor boierese refugiate prudent prin alte țări. De gătit primăvara, de gătit vara ori iarna, de post și de câșlegi. De adus aminte, de pomenit bunicii și de visat. Modeste, dar și luxuriante mâncăruri moldovenești, dar și ucrainești, și bulgărești, și evreiești, și țigănești, și găgăuze, c-ar fi păcat să ne prefacem că nu ne fierbem de secole în unul și același ceaun”, așa descrie Angela Brașoveanu conținutul acestei cărți.
Talentatul fotograf, Roman Rybaleov a surprins prin intermediul aparatului foto cele mai savuroase delicii pe care le veți descoperi în cartea ce urmează a fi lansată în această săptămână.
Albumul apărut la Editura „Cartier” în colecția „C(art)ier și este coordonat de Vitalie Coroban. Apariția acestei lucrări a fost posibilă cu suportul financiar al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova.
Vezi și aceste știri

În atenția consumatorilor: Un lot de ouă care ar putea fi infectate cu salmonela, retras din comerț

Atac asupra Kievului! Rachetele au nimerit într-un bloc de locuit. Mai multe persoane încă rămân sub dărâmături

11 ani și șase luni: Calea parcursă de România de la cererea de aderare la UE, la statutul de membru cu drepturi depline
Advertoriale

Preotul Petru Ciobanu – printre primii absolvenți ai meseriei de cultivator-procesator de bacifere ai Școlii Profesionale Nisporeni

Localitățile Bulboaca și Speia vor avea până la sfârșitul anului propria strategie de dezvoltare a turismului și un plan de acțiuni pentru un termen de până la 10 ani
