Absolvenții treptei liceale urmează să susțină în mod obligatoriu probe de examen la limba de instruire, limba străină, disciplina de profil: matematica pentru profilul real și istoria românilor și universală pentru profilul umanist și proba de profil pentru candidaţii de la profilul arte, sport, tehnologic.

Pe lângă disciplinele obligatorii, candidații la BAC vor susține și o probă de examen la o disciplină şcolară, propusă spre alegere: geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică. Elevii din școlile alolingve vor susține cu o probă mai mult, cea de limbă și literatură română.

Examenele vor fi suținute în scris.

Vedeți mai jos orarul examenelor:

4 iunie – Limba şi literatura română (alolingvi);

7 iunie – Limba de instruire;

11 iunie – Limba străină;

14 iunie – Matematica ( profil real), Istoria românilor şi universală ( profil umanist), Arte (arte), Sport (sport);

18 iunie – Examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică);

21 iunie – Limba ucraineană/ bulgară/găgăuză ( profil real, umanist).

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!