„Cred că Moldova are un potențial enorm și trebuie să-l dezvoltăm, să lucrăm împreună pentru a stabili o țară democratică și prosperă care să funcționeze bine. Sperăm ca în viitorul apropriat Moldova va deveni membră a Uniunii Europene”, a declarat Pettit.

Ambasadorul a apreciat înalt cultura și tradițiile pe care le-a descoperit în țara noastră:

„Această dragoste și pasiune pentru muzica, cultura, istoria și limba vorbită este o realizare impresionantă. Mâncarea tradițională, precum sarmalele, plăcintele, mămăliga, sunt foarte delicioase și-mi va fi dor de ele. Și vinul este deosebit. Sper ca în viitor, să găsim mai mult vin moldovenesc în SUA”.

Deși a învățat limba română cu câteva luni înainte de a-și începe misiunea diplomatică în Moldova, James Pettit susține că a fost cucerit de graiul românesc și a fost tentat să continuie studierea acestuia.

Înainte de a veni în Republica Moldova, am studiat limba română pe parcursul a cinci luni. Îmi place mult această limbă frumoasă. Am continuat s-o învăț. Pentru mine a fost important să demonstrez respectul pe care îl am față de poporul moldovean”, a mai spus Pettit.

James Pettit și-a început activitatea în Republica Moldova în luna ianuarie 2015.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!