Potrivit datelor statistice, numărul facturilor emise lunar în format electronic a crescut în perioada august - octombrie 2014 de la 8500 până la 113000 de facturi electronice.

Utilizarea sistemului „e-Factura" în cadrul instituțiilor publice determină utilizarea ulterioară a acestuia și de către companiile private cu care acestea au sau ar putea avea relații de afaceri. Utilizarea sistemului e-Factura contribuie la reducerea costurilor și timpului necesar pentru completarea și evidența facturilor, dar și oferă flexibilitatea verificării conturilor on-line, fără deplasarea la oficiile inspectoratelor fiscale, precum și asigură prestarea serviciilor calitative, transparente și eficiente pentru comoditatea interacțiunii dintre organul fiscal și contribuabili.
Autoritățile susțin că astfel va fi minimizat riscul corupției în procesul de achiziții publice, va crește transparența în cadrul instituțiilor publice și se vor diminua costurilor administrative ale acestora.
Serviciul e-Factura a fost lansat în Republica Moldova pe 11 februarie 2014. Factura electronică are aceeași valoare juridică și este la fel de sigură ca și cea pe hârtie.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.