VIDEO. Construcția unui locaș spiritual în curtea grădiniței 150 continuă. Preotul susține că are contract cu... Dumnezeu

VIDEO. Construcția unui locaș spiritual în curtea grădiniței 150 continuă. Preotul susține că are contract cu... Dumnezeu

Scandalul în jurul locașului care se ridică în curtea grădiniței nr.150 continuă. Deși mai mulți părinți susțin că nu și-au dat acordul pentru construcția acestuia, preotul spune că totul se face legal. Întrebat dacă are vreun act legal prin care se justifică construcția locașului în curtea grădiniței din Chișinău, acesta a răspuns că are contract cu… Dumnezeu. La rândul ei, directoarea spune că are loc o construcție a unui centru educațional moral-spiritual, nu a unei biserici. 

În curtea grădiniței nr. 150 din Chișinău se construiește în continuare un locaș religios, au constatat membrii grupului „Părinți Solidari” care au ajuns la fața locului tocmai când enoriașii ieșeau de la slujba de duminică, însoțiți de un preot.

„Aveți contract de locațiune cu Direcția generală Educație?”, l-au întrebat pe preotul membrii grupului.

Publicitate

„Avem contract cu Dumnezeu. (…) Noi trăim pe pământul lui Dumnezeu, nu ne trebuie pământul nostru”, a răspuns preotul.

Potrivit părinților, pe terenul din curtea grădiniței se construiește o biserică, iar, prin urmare, copiii ar fi lipsiți de o parte din terenul de joacă. Mai mult, aceștia spun că nu au fost anunțați despre construcția lăcașului, care s-ar face din banii pe care părinții i-au donat grădiniței.

„Sunt taxe care li se impun părinților lunar, benevol și cu de-a sila. Directoarea grădiniței vinde lumânări în acest centru. În schimb, nouă ni s-a spus că din taxele achitate se va crea un centru de calculatoare, un centru moral-spiritual”, a spus Vladimir Danila, tatal unui copil care frecventează grădinița, citat de protv.md

Contactată de AGORA, directoarea grădiniței, Valentina Gasca, a negat în mod categoric cele enunțate mai sus. Potrivit directoarei, clădirea, aflată în proces de construcție, va deveni un centru moral-spiritual, nu o biserică. Referindu-se la imaginile video în care apare preotul și enoriașii, directoarea a sugerat că era vorba de o reuniune a clubului bunicuțelor și nu de o slujbă religioasă. Totodată, Valentina Gasca a spus că terenul pe care se construiește locașul face parte din un „colțișor părăsit” și nu din terenul de joacă pentru copii.

Între timp, scandalul a ajuns în atenția autorităților municipale. Șefa Direcției Educație, Rodica Guțu, a declarat în ședința Primăriei că va încerca să clarifice situația. Totodată, oficiala a precizat că nu poate să oprească lucrările de construcție, întrucât autorizația a fost emisă de alte organe municipale.

Citiți de asemenea: Bisericile din curtea școlii: da sau nu?

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal