În primul proiect înregistrat de Candu, Sergiu Sîrbu și Eugeniu Nichiforciuc se propune ca ofițerii SIS să beneficieze, în timpul concediului, de tratament balneosanatorial, cu înlesniri din contul statului, iar ofiţerul de informaţii neasigurat cu bilet de tratament - să primească anual o indemnizaţie bănească, în mărimea unui salariu lunar, „pentru fortificarea sănătăţii”. Pe lângă aceast act, există și cel de-al doilea proiect, care propune ca angajații SIS să primească sporuri salariale „pentru eficiență în asigurarea securității statului”.

Întrebat dacă există vreo legătură dintre expulzare și acest proiect de recompensă pentru ofițerii SIS, Candu a negat.

„Este una dintre prioritățile Guvernului de a reveni la pachetele sociale în privința organelor de drept: poliție, armată și toți care asigură ordinea publică. Guvernul a venit cu proiecte pentru a stabili aceste remunerări. Cu regret, echipa SIS-ului nu au fost inclusă în aceste prevederi. Guvernul ne-a rugat să completăm noi legislația. A fost o simplă coincidență că proiectul a apărut după acea operațiune. Nu are nicio legătură, mai cu seamă că s-a lucrat mult la el înainte de asta”, a comunicat Candu.

Proiectele urmează a fi avizate și votate în plenul Parlamentului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!